Hfz. Prof. Abdurahman Kujević

Abdurrahman Kujevic

BIOGRAFIJA
Asmir-Abdurrahman Kujević od oca Mustafe i majke Fatime, potiče iz sela Balotiće kod Rožaja, koje je iznjedrilo veliki broj medresanata, rođen je 21.06.1982 godine. Osnovnu školu završava u rodnom mjestu 1997.god. i iste godine upisuej Gazi-Isabeg Medresu u Novom Pazaru koju kao učenik generacije završava 2001.godine.
Pri kraju školovanja dobija vijest da je primljen na Islamski Univerzitet u Medini, te iste godine odlazi na studije. U Medini boravi na Institutu za učenje arapskog jezika gdje za godinu dana završava kurs arapskog jezika, koji inače traje dvije godine, nakon čega upisuje Fakultet hadisa i islamskih nauka, kojeg okončava 2006.godie.
Učio je Kur’an napamet i preslušavao se pred svojim profesorom tefsira dr.Faizom ibn Habibom Etturdžumijem. Nakon što je upotpunio hifz pred pomenutim profesorom, počinje tragati za šejhom koji ima idžazetnamu, sened učenja Kur’ana od Poslanika s.a.w.s. Na insistiranje svog prijatelja Kur’an je počeo učiti pred karijom (učačem Kur’ana) u Poslanikovoj džamiji šejhom Ebu Abdurrahmanom Jusuf Ibn Dževde idn Jasin Eddavudij. Pre ovim šejhom je proučio Kur’an za godinu dana, učeći dva puta heftično, četvrtkom i petkom poslije ikindije namaza. Nakon što je proučio hatmu pred ovim šejhom i položio još nekoliko ispita iz različitih kur’anskih disciplina dobio je idžazetnamu za učenje i podučavanje Kur’ana. Hafiz Kujević je prvi hafiz na području Srbije i Crne Gore koji posjeduje idžazetnamu. Hafiz Kujević pored Kur’ana zna, napamet i skraćenu Buharijine i Muslimove zbirke hadisa. Nakon zavšenih studija hafiz kujević uzima aktivno učešće kroz institucije IZ-e u Rožajama. Organizuje redovna heftična predavanja iz različitih disciplina, hutbe u svim rožajskim džamijama, halku-kružok za učenje arapskog pisma i Kur’ana napamet, kao i kurs arapskog jezika.Radi kao profesor na Islamskom fakultetu u Novom Pazaru, i kao profesor u medresi za žene u Rožajama. Živi u Rožajama.Od ovog predavača:

 


DOWNLOAD


 

ZA PREGLED – SLUSANJE – GLEDANJE – LIJEVI KLIK

ZA PREUZIMANJE – KLIK NA LINK A ZATIM NA STRELICU NA DESNOJ STRANI

(Koristite Google Chrome)