Ahmed Deedat r.a

no-photo

BIOGRAFIJA
Deedat je rodjen u gradu Tadkeshwar , Surat , Bombay glavni grad  Britanske Indije 1918 .

Godine 1936, dok je radio kao prodavac namjestaja, susreo je skupinu  misionara na krscanskom seminaru na Natal South Coast koji su, dok su  ulagali napore kako bi preveli ljude muslimanske vjere, cesto  optuzivali islamskog Poslanika Muhameda s.a.v.s da je “koristio mac” da  bi uveo ljude u islam. Takve optuzbe uvrijedile su Deedata i probudile  u njemu interes za komparativne religije.

Poceo je pohadjati islamske studije kod lokalnog muslimanskog  konvertita po imenu Mr. Fairfax. Vidjevsi popularnost svojih casova, g.  Fairfax se ponudio da poducava dodatnu sezonu o Bibliji i kako  propovijedati krscanima o islamu. Nedugo nakon toga, Fairfax je morao  otici i Deedat, koji je u ovom trenutku bio vrlo obrazovan o Bibliji,  preuzeo je poducavanje klase, sto je cinio naredne tri godine.

Deedat je prvo predavanje pod nazivom “Muhammed: Poslanik mira” ,  odrzao 1942 publici od petnaestak ljudi u kinu Durban pod nazivom  Avalon kino. Tijekom vremena Deedatova popularnost kao javnog govornika  je rasla u Durbanu do te mjere da je bio pozvan da govori u drugim  gradovima u Juznoj Africi. Deset godina kasnije on je punio gradske  dvorane u gradovima kao sto su Johannesburgu i Cape Town.


 


DOWNLOAD


 

ZA PREUZIMANJE – KLIK NA LINK ISPOD A ZATIMA NA STRELICU NA DESNOJ STRANI

(Koristite Google Chrome)

 

Drugi Dio